Bemutatkozás

A Debreceni Egyetem Kémiai Intézetének NMR Műszercentruma olyan inter- és multidiszciplináris kutatásokban vesz részt és nyújt segítséget, melyekben kémiai, biológiai, biokémiai, orvosi vagy anyagtudományi problémákra keresnek válaszokat.

A szolgáltató centrum négy, nagyfelbontású NMR spektrométert működtet. A Bruker Avance NEO 700 MHz, Bruker Avance II 500 MHz és Bruker Avance I 360 MHz típusú készülékek a folyékony fázisú, egy Bruker Avance II 400 MHz spektrométer pedig a folyékony és szilárd fázisú minták széleskörű vizsgálatára adnak lehetőséget.

Szolgáltatásunkban a méréstechnikák széles tárházát tudjuk biztosítani, mint pl. a nagyfelbontású, multinukleáris és többdimenziós módszerek, melyeket szénhidrátok, peptidek, fehérjék és egyéb természetes vagy szintetikus vegyületek molekuláris szerkezetének illetve dinamikájának felderítésére használhatunk. Csoportunk nagy tapasztalattal rendelkezik a különböző fémionkomplexek és kolloid rendszerek vizsgálatában is. Egyik legújabb kutatási irányvonalunkban pedig biológiailag releváns ligandum-fehérje kölcsönhatások, molekuláris felismerési folyamatok feltérképezésére törekszünk.

Az elmúlt évtizedekben számos új módszert fejlesztettünk ki a molekuláris szerkezet vagy dinamika jellemzését segítő NMR paraméterek pontos és megbízható meghatározására, melyeket előszeretettel alkalmazunk a centrumunkat megkereső szerkezeti kérdések megválaszolására.

Frissítés dátuma: 2019.10.01.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.