Glikopeptid antibiotikumok

Antimikrobiális hatású glikopeptid antibiotikumok és származékaik hatás-szerkezet összefüggései

A kutatócsoport klasszikus témája a glikopeptid (vankomicin) típusú antibiotikumok és szintetikus változataik szerkezetvizsgálata NMR módszerekkel (együttműködés a DE Gyógyszerészi Kémiai Tanszékkel és a moszkvai Új Antibiotikumokat Kutató Gause Intézettel).
Az új hatóanyagok között vizsgáljuk az eremomicinnel rokon vegyületeket, pl. a rezisztens Gram-pozitív baktérium törzsek ellen hatásos oritavancint. In-vitro körülmények közt tanulmányozzuk a hatóanyagok oligomerizációját vizes közegben illetve interakcióikat a peptidoglikán sejtfalát alkotó peptidekkel.

Frissítés dátuma: 2020.01.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.